Категории

Последно добавени

Силата на магнезия: Защо е толкова необходим за всички


10.09.2019

ВИТАМИН D: СЛЪНЧЕВИЯТ ВИТАМИН, НЕОБХОДИМ НИ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА


15.10.2020

5 ПРИЧИНИ ЕЖЕДНЕВНО ДА ПРИЕМАМЕ ВИТАМИН C

5 ПРИЧИНИ ЕЖЕДНЕВНО ДА ПРИЕМАМЕ ВИТАМИН C

Публикувано на: 03.02.2019

Автор: Иван Петров

 • Променливата прогноза може да ни радва със слънчеви лъчи и високи градуси, но се оказва, че не ни се отразява добре. Голямата разлика в температурите може да отслаби тялото ни и да го предразположи към вируси и настинки.

  За щастие, има лесен начин да помогнем на организма ни да получи нужната енергия и защита. Редовният прием на витамин C не само подсилва имунната система, но и действа благотворно на метаболизма и настроението ни.

  Представяме ви 5 причини защо витамин C е толкова полезен:

  Бори се с депресия, тревожност и стрес

  Проучвания доказват, че оксидативният стрес може да предизвика депресивни състояния. Те водят до отслабване на имунната система, което предразполага към често боледуване.

  Витамин С е добре известен антиоксидант. Приемът му балансира организма ни и подпомага подобряването на настроението и цялостното състояние на тялото ни.

  Увеличава усвояването на желязо

  Недостигът на желязо е най-често срещаният дефицит в човешкия организъм. Липсата му в кръвта води до намалена трудоспособност, отпадналост и непрестанна умора.

  Изследвания доказват, че витамин C сериозно подобрява усвояването на желязо. Той съхранява нехемното желязо, което се намира в храната и го преобразува във форма, която лесно се абсорбира от тялото

  Допринася за подобряването на метаболизма

  Витамин С участва и в дейността на протеиновия метаболизъм. Той регенерира антиоксидантите и ограничава вредното въздействие на свободните радикали. Освен това, помага на организма ни да разгражда храната по по-качествен начин.

  Витамин C помага на тялото ни да изхвърли токсините и да функционира максимално добре. Така имаме нужната енергия да се преборим с вредните външни фактори.

  Подпомага образуването на колаген

  Колагенът помага да защитим кожата си, като ни предпазва от токсините на околната среда. Той е отговорен и за нормалната функция на кръвоносните съдове, костите, венците и зъбите.

  Без достатъчно витамини тялото ни не образува нужното количество колаген и не може да се възстанови достатъчно бързо от нараняване.

  Честият прием на витамин C ускорява зарастването на костите, сухожилията, подобрява здравословното ни състояние и значително намалява риска от инсулт и инфаркт.

  Витамин C за силна имунна система. Предпазва от вируси и настинки

  Зимният и пролетният период винаги се асоциират с вируси и настинки. И повечето от нас започват да приемат витамини, чак когато се разболеят.

  Проучване доказа, че витамин C помага не само за по-бързото оздравяване, но и за изграждането на защитните сили на организма ни. Лекарите препоръчват редовния му прием за подсилване на имунната система, както и за превенция срещу вирусите и настинки.

  Причината витаминът да е толкова полезен за тялото ни е, че играе роля в отговора на белите кръвни клетки и антитела към инфекциите, бактериите и вирусите. Той влиза в инфектираните клетки, като неутрализира протеина от вирусната ДНК и предотвратява развитието на нови вируси.

  За да помогне на тялото ни, Fortex създаде Течен Витамин C 500 за максимално усвояване в иновативна опаковка за директен прием – ОТВОРИ И ИЗПИЙ.

  Витамин С 500 е удобен, тъй като не изисква да го приемаме с вода.

  Освен това, няма да затрудни тези, които имат проблем с поглъщането на таблетки.

  Течната му формула ускорява усвояването му в организма и ни дава нужната енергия максимално бързо. Подходящ за прием по време на бременност и кърмене.

  Подходящ за диабетици. За малките деца пък е създаден Витамин C 200.  

  Витамин С 500 ни доставя всичко нужно, за да сме здрави всеки ден.

 • Коментирайте първи.

  Напишете коментар